12 Şubat 2018 Pazartesi

UNUTAMADIKLARIMDAN… DIEGO’NUN GÖZYAŞLARI



UNUTAMADIKLARIMDAN...DIEGO’NUN GÖZYAŞLARI

Fotoğrafta gözyaşları içindeki çocuk Brezilyalı 12 yaşındaki Diego Frazao Torquato.. Hastalıklar ve yoksullukla geçen bir ömrü olan Diego’nun hayatı elinden tutarak onu yaşadığı yoksul hayattan biraz olsun çıkaran ve keman öğreterek kurmuş olduğu orkestrada görev veren öğretmeni sayesinde katlanılır bir duruma gelmiş.. Ama işte kader bu, öğretmen bir soygun sırasında öldürülmüş. Bu fotoğraf öğretmenin cenazesinde çekiliyor. Cenazede öğretmeni için keman çalarken gözyaşlarına hakim olamayan Diego’nun bu pozu onun tanınmasını sağlıyor. Ama ne yazık ki Diego’da bu fotoğraf çekildikten bir yıl sonra lösemiden hayatını kaybediyor.

Bu haberi ilk okuduğumda Diego’nun bu kadar erken ölümü ile ilgili olarak; öğretmeninin kaybının Diego için onu hayata bağlayan tek bağın da kopması anlamına geldiğini ve daha fazla direnemediğini düşünmüştüm..

Bu da işte öğretmenlerimizin hayatımızdaki önemi üzerine dünyanın öbür ucundan hüzünlü bir öykü.. Öğretim yılının ikinci yarısı bu hafta başladı. Değerli öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder